• BRAND/C | Fire starting marketing & sales agency
  • SevenOnes | Fire starting in corporate communication
  • Peer Panels | Fire starting new generations

Ondernemend Zwolle is er klaar voor: de Global Entrepreneurship Week 2023! 

Ondernemend Zwolle is er klaar voor: de Global Entrepreneurship Week 2023! 

De derde week van november staat wereldwijd bekend als de Global Entrepreneurship Week (GEW). Een week waarin ondernemerschap en ondernemend gedrag centraal staan. Tijdens de GEW worden in 140 landen ruim 40.000 evenementen en educaGeve projecten georganiseerd. Uiteraard doet regio Zwolle ook mee!

De GEW wordt in Zwolle georganiseerd door acht onderwijsinstellingen, de gemeente Zwolle en lokale ondernemers. Van maandag 13 tot en met zondag 19 november worden er diverse activiteiten georganiseerd. Het is een divers programma, met interessante evenementen voor studenten, studentondernemers, startups, ondernemers en andere geïnteresseerden. Binnen één week zijn deelnemer een heleboel kennis, ervaring en connecGes rijker. Dit maakt de GEW een ware snelcursus ondernemen!

De gehele week organiseren Hogeschool Windesheim en DelGon College een hackaton, samen met de Stadkamer Zwolle. Studenten van de Zwolse onderwijsinstellingen vormen teams met studenten van Europese partner onderwijsinstellingen en duiken in een specifiek vraagstuk van de Stadkamer Zwolle. Zij krijgen workshops over het opstellen van een businesscase, pitchen en brainstormen, en moeten aan het eind van de week hun businesscase presenteren.

Ook zijn er gedurende de week verschillende interessante gastcolleges. Zo vertelt Bernd Mintjes (bekend van het programma Dragons Den), hoe je als student met weinig middelen een bedrijf kunt beginnen en laten groeien. Ook deelt hij zijn ervaringen als investeerder in meer dan 200 bedrijven, waaronder het van origine studentenbedrijf Swapfiets. Gijs Hemmink deelt zijn inzichten op het gebied van duurzaam ondernemen en familiebedrijven. Kim Bakker bespreekt hoe je in de retail ook relevant kun blijven in de toekomst, en de cruciale rol die strategische markeGng, online verkoopkanalen en webshops hierin spelen.

Op woensdag vindt de Ondernemersparade plaats. Een evenement waar studenten zich kunnen laten inspireren door ondernemersverhalen van startups en andere ondernemers. Verschillende partners (ZWINC, Kennispoort Regio Zwolle, Gemeente Zwolle en Windesheim CfE) helpen de studenten met het starten van een onderneming, en delen informaGe over businesscoaching, netwerken, financieringsmogelijkheden en het schrijven van een ondernemingsplan.

Op vrijdag 17 november wordt de week afgesloten met de Dag van de Ondernemer. Dit vindt plaats in dé broedplek van de Regio Zwolle: Perron038, in de Spoorzone! Het beloofd een interacGeve bijeenkomst te worden, met veel ruimte voor ontmoeGng.

Aanmelden voor een activiteit, of benieuwd naar het gehele programma? Volg de GEW en blijf op de hoogte via www.gewregiozwolle.nl, LinkedIn, Instagram en Facebook.