• BRAND/C | Fire starting marketing & sales agency
  • SevenOnes | Fire starting in corporate communication
  • Peer Panels | Fire starting new generations

In de spotlight: Autobedrijf Boks

 

Onze opdrachtgever Autobedrijf Boks aan het woord. 

Autobedrijf Boks, gevestigd in Apeldoorn, heeft in 2022 hun garage flink uitgebreid. Zo kunnen ze nog meer auto’s en bedrijfswagens onderhouden, repareren en keuren. Deze ontwikkeling betekende echter ook dat er extra personeel nodig was. Eigenaar Gerrit Boks vroeg ons om hem te helpen bij het vinden van zes nieuwe monteurs. Ons marketingteam stak direct de koppen bij elkaar om dit mooie familiebedrijf te laten groeien.

Werken bij Boks: een nieuwe tak

Autobedrijf Boks was al goed op weg: ze kenden de weg op sociale media en hielden hun website up-to-date. Dat was een prettig uitgangspunt voor een volgende stap. Om aan de vraag van Boks te voldoen, zetten we een nieuwe tak op: Werken bij Boks. We begonnen met een audiovisuele productie in de garage, waarin monteurs Bas, Remco en Marco centraal stonden. Dit gaf potentiële kandidaten een kijkje in het dagelijks leven bij Boks en de kansen die het bedrijf biedt.

Bekijk de video hieronder. De tekst gaat verder onder de video.

Een uitgebreide wervingscampagne

Na de AV-productie hebben we de rest van de wervingscampagne opgezet. Zo lanceerden we een speciale vacaturewebsite waar geïnteresseerden meer informatie vonden en direct konden solliciteren. Daarnaast hebben we de sociale mediakanalen ingericht op basis van een nieuwe strategie. Ook plaatsten we online advertenties om een breder publiek te bereiken en de naamsbekendheid van Boks te vergroten.

Lokale campagnes: ook offline

Autobedrijf Boks is een lokaal bedrijf, voor en dóór mensen uit Apeldoorn en omgeving. Om de werving daarop aan te laten sluiten, voerden we ook offline campagne. We hebben banners ontworpen en gedrukt, en huis-aan-huisflyers verspreid op ruim tienduizend adressen in de buurt. Deze flyeractie was een joint promotion met Kobalt uit Zwolle, de grootste elektrische kartbaan van Nederland. Samen bedachten we een aantrekkelijk aanbod: wie een nieuwe collega aandroeg bij Boks, ontving twee karttickets cadeau. Dit zorgde voor extra motivatie om anderen te enthousiasmeren om bij Boks te solliciteren.

Succesvolle samenwerking mét resultaat

Binnen enkele weken leverde de breed uitgezette wervingscampagne meer dan dertig waardevolle leads op. Het team van Boks nodigde de potentiële kandidaten uit voor een kennismaking bij de garage.

Inmiddels heeft Autobedrijf Boks de nieuwe loods in gebruik genomen en kijken we trots terug op een succesvolle wervingscampagne. We hebben intensief samengewerkt om de doelstellingen van de garage te bereiken. Door goed naar de monteurs te luisteren en samen een nauwkeurige doelgroepanalyse uit te voeren, ontwikkelden we een gerichte campagnestrategie. Boks kan nu vol vertrouwen verder groeien, wetende dat ze over voldoende gekwalificeerd personeel beschikken.

Wil je weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen doen of heb je een vraag over deze campagne? Neem contact met ons op door te mailen naar start@brandc.nl of bel 085 004 1007.