• BRAND/C | Fire starting marketing & sales agency
  • SevenOnes | Fire starting in corporate communication
  • Peer Panels | Fire starting new generations

Persoonlijker en transparant: dit is Instagram Threads

 

Persoonlijker en transparant: dit is Instagram Threads
  

Voor wie nog aan het wennen was dat Twitter tegenwoordig “X” heet, ga er maar even voor zitten. Meta – het moederbedrijf van Facebook en Instagram – heeft de app Threads gelanceerd. De app werd in de zomer van 2023 al gelanceerd, maar werd voor Europa pas beschikbaar gemaakt in december. Wat je precies met de app kan, leggen we je uit in dit artikel.

Anonimiteit maakt plaats voor persoonlijk contact en transparantie

Instagram Threads is een standalone app die is ontworpen om contact met je dierbare vrienden te onderhouden. Dit uitgangspunt is voor Instagram niet nieuw: eerder lanceerden ze al een Beste vrienden lijst-functie. Met Threads kunnen gebruikers foto's, video's, berichten, Stories en meer delen met hun Instagram close friends-lijst. Je kunt ook statussen instellen om je vrienden te laten weten wat je aan het doen bent. Interessant! We stappen steeds meer af van het anonieme en maken social media steeds eerlijker en persoonlijker.

Meta-platform

Threads is gemaakt door de makers van Instagram. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze twee apps perfect met elkaar communiceren. In je Instagram-tijdlijn zie je zo nu en dan een Thread voorbijkomen. Klik je op deze thread, dan schakelt Instagram direct door naar de andere app. Met een klik op de knop maak je je Threads-account aan. Als je wil kun je alle informatie van je Instagram profiel – inclusief je volgers en gevolgde accounts – met een druk op de knop overnemen.

Verschillen en overeenkomsten met X

Dat het platform “X” al een tijdje onder vuur ligt is geen nieuwe informatie. Voor de Threads-app pakt dit positief uit. Waarbij het voormalige Twitter vaak vol staat met negatieve berichten, zit deze nieuwe app vol met nieuwsgierigheid en positiviteit. Wel zijn er gelijkenissen: de tijdlijn en vormgeving zijn te vergelijken met dat van X.

Threads is slechts een van de (succesvolle) apps van het moederbedrijf Meta – vroeger Facebook. Apps als Instagram, Facebook en Whatsapp zijn ook aangesloten bij Meta. X/Twitter daarintegen is een opzichzelfstaande app. Kortom: het Meta imperium groeit en groeit!

Is de Threads-app voor jou al beschikbaar gesteld? En heb je hem al gedownload?